FAQ – Ofte stillede spørgsmål til DMJX-bibliotekets databaser

1. Hvordan henter jeg programmet Cisco AnyConnect?
    Gå ind på sso.dmjx.dk. Log på som studerende eller ansat med dit dmjx-login. Klik ‘Continue’ -> ‘Cisco AnyConnect Secure Mobility Client’ starter. Kør programmet igennem og gem det på computeren.
    Hvis installationen er ‘unsuccesful’ er det (i langt de fleste tilfælde) fordi, du allerede har programmet liggende på din computer. Når du én gang har installeret det, skal du bare starte programmet op derfra.
  2. Hvorfor kan jeg ikke komme på Infomedia på mobilen?
    Desværre inkluderer DMJX’s aftale med Infomedia og Børsen ikke mobiladgang.
  3. Hvad er forskellen på mobiladgang via app og via mobiloptimerede sider?
    Nogle af bibliotekets informationsdatabaser tilgår du via mobile apps, hvor du først downloader app’en. Andre har mobiloptimerede sider, hvor du bare går ind via browseren på din mobil eller tablet. På database-siden kan du se, hvilke databaser, der tilbyder mobiladgang – enten via app eller via mobiloptimeret site.
  4. Hvorfor kan jeg ikke komme på Mediestream hjemmefra med Cisco AnyConnect?
    Mediestream bruger et andet login-system end de øvrige databaser, nemlig WAYF, som også bruges til andre tjenester. D.v.s. du vælger ‘Danmarks Medie- og Journalisthøjskole’ og logger på med dit brugernavn og password til DMJX-ydelser.
    Uanset om du sidder på skolen eller derhjemme, skal du logge på med WAYF.
  5. Hvordan kan jeg komme til at se videoerne på Ekstra Bladet EKSTRA?
    Gå ind på ekstrabladet.dk -> Klik på ‘Opret bruger’ i øverste højre hjørne -> Udfyld formularen. HUSK at bruge din dmjx-mail -> Du modtager en mail fra Medielogin med et aktiveringslink og valg af kodeord.
  6. Hvorfor har jeg ikke adgang til alle artikler på tandfonline.com?
    Hos Taylor & Francis – tandfonline.com – abonnerer DMJX-biblioteket kun på disse 3 tidsskrifter: Digital Journalism, Journalism Practice og Journalism Studies. Men når du søger, kan du få resultater fra alle tidsskrifterne på portalen. Vi kan altid skaffe artikler fra de tidsskrifter, som du ikke har direkte adgang til fra DMJX.
  7. Hvordan sætter jeg op, så jeg får nyhedsmail fra Altinget hver (hver)dag?
    På altinget.dk i menuen øverst under ‘Nyhedsbrev’ kan du tilmelde dig de gratis nyhedsbreve.
  8. Hvor finder jeg virksomhedsregnskaber?
    Gå ind på borsen.dk -> Vælg ‘Værktøjer’ i menulinjen midt på siden -> Vælg ‘Virksomhedsfakta’.
  9. Jeg vil gerne bruge nogle billeder som illustration. Hvor finder jeg dem?
    DMJX-biblioteket har aftaler med:
    Colourbox om at studerende og undervisere hver måned kan bruge 30 gratis downloads af billeder eller videoer til undervisningsbrug, studieopgaver eller præsentationer. Kontakt Helle Barth – hba@dmjx.dk – for at høre hvordan du får adgang. Scanpix er en anden mulighed for at downloade billeder til studieopgaver – her er der ingen begrænsninger på antal. Kontakt biblioteket – bibliotek@dmjx.dk – for at høre hvordan du får adgang.
  10. Hvor finder jeg musik og lydeffekter til mine produktioner?
    DMJX har aftale med Apollo Music om adgang til Find the tune, der indeholder 300.000 musiknumre og 100.000 lydeffekter. Kontakt Helle Barth – hba@dmjx.dk – for login og yderligere information.

Hvis du har andre spørgsmål til databaserne, hører vi gerne fra dig. Send en mail til bibliotek@dmjx.dk.