Hvad er UC Viden ?

UC Viden er professionshøjskolernes portal for forsknings- og udviklingsaktiviteter. Det er højskolernes egen version af Pure-systemet, som mange vil kende til fra universiteterne.
På lige fod med de andre professionshøjskoler indberetter højskolen al produktion af ny viden, som er opnået gennem Forsknings- og Udviklingsprojekter eller gennem egen forskning til UC Viden. Data bruges til afrapportering i flere systemer: Opgørelser i forbindelse med rammekontrakten med ministeriet, registrering i Danmarks Statistik og opgørelser af aktiviteter i højskolens vidensregnskab.

Som forsker eller deltager i FoU projekter skal du dele din opnåede viden ved at indberette dit forsknings- og udviklingsarbejde i UC Viden, og på den måde gøre det tilgængeligt for alle interesserede. Helt konkret skal du (eller din projektleder) altså sørge for at indberette til UC Viden, når du medvirker i FoU projekter eller når du publicerer din viden i tidsskrifter, ved konferencer eller i bøger.

Din forsknings- eller udviklingsviden bliver på den måde synlig på UC Viden, der udgør en samlet vidensportal for de danske professionshøjskoler. Herudover bliver dit forsknings- og udviklingsarbejde lettere at finde for kollegaer, studerende og andre interesserede, f.eks. fra de øvrige professionshøjskoler. Desuden er UC Viden Google-indekseret, så alle der søger på Google kan i princippet finde frem til din indberettede vidensproduktion i UC Viden.
Din personlige profil giver et overskueligt overblik over dit forsknings- og udviklingsarbejde, og fra portalen kan du nemt dele din viden på sociale medier.

Support-side guider dig igennem
UC Videns supportside er fyldt med nyttig information og vejledning i at indberette dine FoU projekter eller publikationer – men også mere avancerede funktioner som import fra enten online kilder, professionshøjskole eller universitet, manuel inddatering, Open Access mv. Få hjælp på UC Viden support

Sådan logger du på din profil i UC Viden
Du kan logge ind i UC Viden på flg. link UC Viden

Sådan redigerer du din UC Viden profil
Din personlige profil og CV fungerer som et visitkort, som du let kan dele med andre. Vejledning til at redigere din profil og oprette et CV finder du her.

Retningslinjer for registrering af positivt bedømte lektoranmodninger
Positivt bedømte lektoranmodninger skal registreres i UC Viden, da de har et tydeligt akademisk præg og indeholder et forsknings- og udviklingsprojekt. De kan desuden fungere som inspiration for adjunkter, som er eller skal i gang med et lektorkvalificeringsforløb, og repræsenterer dermed en betydelig informationsværdi, som gøres internt tilgængelig ved registreringen.
Du kan læse en vejledning her

Kontakt
Har du spørgsmål eller brug for yderligere hjælp, er du velkommen til at kontakte
Senior projektleder Steen K. Rasmussen (sr@dmjx.dk)