Zotero – Referencehåndtering

Zotero kan hjælpe dig med at indsamle data om kilder, redigere og organisere dem og ikke mindst hjælpe med at citere korrekt i forhold til en given referencestandard. Du kan spare meget tid ved at arbejde med referencer på den måde. Samtidig opbygger du en personlig videnssamling, som du fortsat kan bruge uanset fremtidige opgaver og arbejde.

Zotero – Installation
I nedenstående video kan du se, hvordan du installerer Zotero på din computer. Vi tager udgangspunkt i en Mac – men det kan også installeres på en PC

Zotero – Opret konto
Her kan du se, hvordan du kan oprette en konto – så du kan logge på Zotero og dermed gemme dine data i ”skyen”.

Zotero – Import af referencer
Her ser vi på, hvordan du henter referencer på bøger, artikler, hjemmesider osv. Når du har fundet referencerne, kan du importere dem til Zotero – så du kan bruge dem i dine opgaver/afleveringer.

Zotero – Indsæt referencer i Word
Her ser vi på, hvordan du får referencerne ind i Word – og hvordan du laver en litteraturhenvisning. Endvidere ser vi på, hvordan du kan tilrette referencer, hvis der skulle være en fejl i dem.

Zotero – Del referencer med andre 
I denne video ser vi på, hvordan du kan dele referencer med andre – eller samarbejde om at lave et bibliotek med referencer til en opgave/aflevering.