Databaser – beskrivelser

Altinget Portal, der giver overblik over dansk politik. Netavis med meningsmålinger, klummer, portrætter og mere end 25 emneopdelte nichemedier og med mulighed for at abonnere på nyhedsbreve.

Colourbox. Billeddatabase med mulighed for at downloade billeder til undervisningsbrug.
Læs mere om indhold og brug her: https://www.colourbox.dk/education

Ekstra Bladet+. Giver adgang til at læse alle artikler på eb.dk.

Finans. Fuld adgang til alle artikler i Finans. Erhvervsjournalistik, artikler om erhvervsliv og økonomi både i Danmark og internationalt. Ud over egne skribenter har Finans samarbejde med Washington Post, Harvard Business Review, Bloomberg og Foreign Policy, Udgives af JP/Politikens Hus.

Find the Tune. Database med musik og lydeffekter til brug i undervisningsproduktioner.

InfoMedia. Danmarks største mediearkiv. Millioner af artikler fra alle dagblade, lokale ugeaviser, fagblade/magasiner, nyhedsbureauer, webmedier samt radio- og tv-udsendelser. Vær opmærksom på at artikler fra avisernes abonnementssider på nettet, f.eks. Politiken og Berlingske, kun findes som abstract i InfoMedia, med mindre artiklerne også har været bragt i den trykte avis. For at betalingsartiklerne kan ses fuldtekst i InfoMedia kræves der et særskilt abonnement til kilderne. Det har DMJX pt til JP Premiun, Finans og Ekstra Bladet+.

Jyllands-Posten. Fuld adgang til alle artikler fra Jyllands-Posten og Finans.

Kommunen.dk. Et uafhængigt specialmedie, der går i dybden med undersøgelser, baggrundsartikler og inspiration fra den politiske og administrative verden med særligt fokus på kommuner og regioner.
Kommunen.dk skriver om bl.a. økonomi, offentlig ledelse, indkøb, social- og arbejdsmarkedsstof, miljø og teknik, navne, kultur, uddannelse og it.

LinkedIn Learning. Er en videoportal med tutorials/videoer indenfor software, design og business. Videoportalen har mange muligheder for selvstudier inden for bl.a. software-udvikling, fototeknik, webdesign og –redigering samt blogs.

Mandag Morgen. Adgang til Ugebrevet Mandag Morgen samt deres analyser og rapporter omkring politiske, økonomiske og erhvervsmæssige udfordringer og trends, nationalt såvel som globalt.

MediaWatch. Nyheder og baggrund om mediebranchen. Om mediebrug, mediernes indhold og virksomhederne bag. Ejet af JP/Politikens Hus. Mulighed for at modtage dagligt nyhedsupdate på mail.

Medie- og kommunikationsleksikon. Informerer kort og præcist om centrale begreber, metoder, fænomener og forskere inden for medieteori, mediehistorie, organisationskommunikation, kommunikationsteori, fortælleteori, journalistik, diskursteori, digitale og sociale medier, mediesociologi, receptionsforskning, visuel teori, lingvistik, radio, tv og film. Læseren får et overblik over det hastige voksende område med korte og præcise forklaringer samt en præsentation af den nyeste viden.

MedieStream. Radio- og tv-udsendelser fra danske kanaler fra 2005 og frem fra Det Kgl. Biblioteks digitale samlinger. Nye udsendelser tilføjes løbende efter et par uger. Spillefilm er ikke inkluderet.

Nexis Uni. International pendant til InfoMedia. Meget omfattende internationalt nyhedsarkiv og juridisk database med især amerikanske retskilder, men også mange europæiske og asiatiske. Indeholder nyhedsdokumenter med stof fra over 29.000 kilder, heriblandt over 1100 aviser og nyhedsmagasiner i fuldtekst hovedsageligt engelsksprogede, men dog ca. 100 på dansk, tysk, fransk, spansk, italiensk og hollandsk.

Ordbogen.com. Giver adgang til Dansk-engelsk ordbog, Engelsk-dansk ordbog, Den Danske Netordbog, Dansk-tysk ordbog, Tysk-dansk ordbog, Dansk-fransk ordbog, Fransk- dansk ordbog, Dansk-spansk ordbog, Spansk-dansk ordbog, Retskrivninvning og til Ordbogen over faste vendinger.

PressReader. Digital bladkiosk med over 7300 udenlandske aviser og magasiner fra mere end 150 lande. Downloades i pdf format, som er identisk med den trykte udgave. Aviserne og magasinerne findes i PressReaders arkiv 3 måneder. Af danske aviser er det kun Børsen, der er tilgængelig i PressReader.

Ritzau Scanpix. Billeddatabase med mulighed for at downloade billeder med vandmærke til undervisningsbrug. Se reglerne for brug her

Sage Journals. Adgang til artikler i fuldtekst fra mere end 700 peer-reviewed videnskabelige tidsskrifter for alle fagområder, men især inden for samfundsvidenskaberne. F.eks. Communication Research, Journal of Creative Communication, Journal of Visual Culture, Journalism m. fl. Tidsmæssig dækning 1999 –