Under ‘publikationer’ i UC Viden skal du inddatere dine skriftlige produktioner – fx bøger, lærebøger, bidrag til bøger, artikler i tidsskrifter, fagblade, aviser, konferencebidrag, ph.d. afhandlinger og ikke-skriftlige produktioner – fx visuelle produkter, software, artefakter eller design. Læs om de forskellige definitioner af publikationstyper her.
Har du lavet et konferencebidrag, der ikke er udgivet i et tidsskrift eller på et forlag, skal du følge vejledningen til konferencebidrag.
1. Angiv publikationstype
Vælg ‘Forskning’, ‘Formidling’ eller ‘Undervisningsmateriale’: Dette felt angiver karakteren af selve publikationen.
Forskning
Artikel, bog, rapport eller proceeding, der præsenterer ny viden/forskningsresultater primært for andre forskere, publiceret i tidsskrift eller på forlag med uafhængig kvalitetsvurdering udført af fagfæller (fagfællebedømmelse/review proces). Hvis ‘Forskning’ er valgt, skal du angive, om der er tale om ’Peer-review’ eller ’Ikke peer-review’. Forsknings- og innovationsstyrelsens officielle definition på fagfællebedømmelse findes her: Definition på fagfællesbedømmelse
Formidling
Artikel eller bog eller andet, der formidler ny viden fra forsknings- eller udviklingsarbejde på en måde, så kompliceret stof bliver let tilgængeligt for et bredt publikum, fx studerende, praktikere og andre brugere.
Undervisning
En uddannelsespublikation er først og fremmest beregnet til brug i undervisningssituationer. En lærebog skal inddateres som bog/bidrag til bog med publikationsarten ‘Undervisning’.
2. Angiv publikationsstatus
Vælg publikationsstatus og dato. Indberetningsår udfyldes automatisk.
3. Angiv publikationsoplysninger
Angiv titel og den eventuelle undertitel (første bogstav med stort) samt en kort beskrivelse af artiklen (abstract) på ca. 5-10 linjer. Kopier eventuelt ind fra forlagets/tidsskriftets webside eller database.
4. Angiv forfattere og affiliering
Affiliering skal forstås som personer og organisationer, der var været bidragsydere til publikationen eller haft en til tilknytning til den. Rediger evt. din organisation og tilføj fx andre interne eller eksterne organisationer. Tilføj alle medforfattere. Vælg fra liste eller opret ekstern person. Tilføj eksterne personers organisation. Flyt evt. op og ned på rækkefølgen med pilene.
5. Tilføj forlag/tidsskrift fra liste eller opret nyt
Søg forlag/tidsskrift fra liste eller angiv nyt (nedenstående skema er forlag, men skemaet for tidsskrift ligner). Angiv de informationer, der er nødvendige for, at en mulig læser kan identificere og finde publikationen. Fx udgivelsessted, Vol/bind, udgave og ISBN.
6. Tilføj filer og links
Under ‘Tilføj elektronisk version (fil, DOI eller link)…’ kan du uploade publikationen. Læs eventuelt Quickguide til Open Access. Anvend kun ‘Andre links’ og ‘Andre filer’ til arkivering. Indhold i disse vises ikke på portalen.
7. Tilføj emneord og målgruppe og emneord
Tilføj emneord, som beskriver artiklen. Under målgruppe angives det, hvem der kan drage nytte af publikationens resultater. Du kan tilføje flere målgrupper.
8. Begivenhed
Under begivenhed kan du angive oplysninger vedrørende evt. konference, som publikationen er relateret til.
9. Angiv relationer
Her tilføjes eventuelle relaterede projekter, publikationer, priser, aktiviteter og/eller presseklip.
10. Vælg synlighed
Der er fire niveauer for synlighed. Ved ‘Frit tilgængeligt’ bliver dine inddateringer offentligt tilgængelige for alle i og uden for professionshøjskolerne. Ved ‘Internt tilgængeligt’ og ‘Backend’ bliver dine inddateringer tilgængelige for brugere med adgang til Pure. Ved ‘Fortroligt’ bliver dine inddateringer er kun synlige for dig selv og dine lokale UC Viden redaktører.
11. Gem publikation
Klik på ‘Gem’ for at gemme publikationen i UC Viden.